Hrvatski radio

Radio Osijek

20:30 / 07.06.2020.

Autor: Radio Osijek/ MP

Rekreacijska biciklijada: Stazama i rutama OBŽ

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Športskr zajednice OBŽ i Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ OBŽ održana je Rekreacijska biciklijada. Program je počeo u 10 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Riječ je o novoj manifestaciji kojom se želi promovirati biciklističke staze i rute Osječko-baranjske županije, cikloturizam i turizam, ali i zdrav način života, boravak u prirodi, s obitelji i bliskim osobama, uživanje u ljepotama ovog područja i u uvjetima i ograničenjima zbog epidemioloških razloga. Biciklijada je dio programa obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije. 

Cikloturizam je najrazvijeniji selektivni oblik turizma, posebno u našoj županiji obzirom da obilujemo biciklističkim rutama i stazama. Naša županija se nalazi na dva međunarodna biciklistička pravca, Panonskom putu mira i Dravskoj ruti, imamo 240 kilometara biciklističkih staza. U ovu Biciklijadu uključili smo škole i sveučilišta, a pozivamo sve one koje se nisu upoznali s čarima našeg podneblja da se uključe u akciju te zastanu u restoranima na rutama biciklijade - poručila je pročelnica županijskog Odbora za turizam, sport i kulturuTatjana Roth.

Sudionike su pozdravili i program otvorili zamjenik župana Goran Ivanović i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.