Hrvatski radio

Radio Osijek

Republika Sjeverna Makedonija zemlja partner 56. Đakovačkih vezova

10.03.2022.

14:39

Autor: Radio Osijek/TM

Sudionici sastanka u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije

Sudionici sastanka u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije

Foto: Grad Đakovo / -

Republika Sjeverna Makedonija je zemlja partner 56. Đakovačkih vezova. Potvrđeno je to danas u Zagrebu u prostorijama veleposlanstva gdje se delegacija Grada Đakova susrela s veleposlanikom NJ. E. Milaimom Fetaijem i direktoricom Kulturno-informativnog centra Republike Sjeverne Makedonije u Zagrebu Natalijom Popovskom. 

Kako je objavljeno na službenom Facebook profilu grada, makedonska je delegacija posjetila Grad Đakovo u listopadu prošle godine i tada su počeli prvi razgovori o mogućnosti partnerstva te zemlje i Đakovačkih vezova, jedne od najvećih manifestacija izvornog folklora u Hrvatskoj i Europi. O pojedinostima partnerstva s veleposlanikom i njegovim suradnicima razgovarali su zamjenik gradonačelnika Antun Galić, pročelnik Ureda gradonačelnika Miroslav Klepo, direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek i predsjednik Kulturnog vijeća Robert Francem. 

Republika Sjeverna Makedonija bit će četvrta zemlja partner Đakovačkih vezova. Model zemlje partnera prvi put je uveden 2018. godine i tu ulogu je imala Ukrajina. Nakon nje slijedile su Slovačka i Mađarska. 

Ovogodišnji, 56. Đakovački vezovi trajat će od 17. lipnja do 3. srpnja 2022. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.