Hrvatski radio

Radio Osijek

Respiracijski centar u Osijeku dokazao spremnost

18.05.2020.

12:20

Autor: Ksenija Zelenić

Foto - HRT Radio

Foto - HRT Radio

Foto: - / -

Pri KBC- u Osijek pojavom koronavirusa, organiziran je Respiracijski centar za potrebe devet bolnica ovoga dijela Hrvatske, odnosno za više od milijun stanovnika. Svi su se bojali tzv.talijanskog scenarija.

"Na sreću, nije bilo tako i zbog toga smo sretni. U kratkom vremenu smo se organizirali i opremili. U Respiracijskom centru angažirani su bili medicinske sestre i tehničari, liječnici specijalisti i specijalizanti anesteziolozi i intenzivisti". O tome smo razgovarali s predstojnikom Klinike za  anesteziologiju,reanimatologiju i intenzivno liječenje, voditeljem  Centra i inače voditeljem Zavoda za liječenje boli doc.dr. Ivanom Radošem. Znali smo da moramo biti vrlo oprezni zbog nas i zbog pacijenata koji su završavali na respiratorima. Ono što je najbitnije, spremnost i struka nisu bili upitni, a jednako tako, kao i u vrijeme Domovinskog rata, osjeća se zajedništvo. Ponovno smo se povezali, kaže doc.Radoš i dodaje  - svako zlo za neko dobro!

S obzirom na to da se na jesen može očekivati novi val koronavirusa, nismo u strahu jer smo iz ovoga mnogo naučili. Više nam korona neće biti tolika napoznanica. Spremni smo, dodaje doc.Radoš.

Doc.dr. Ivan Radoš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.