Hrvatski radio

Radio Osijek

14:10 / 07.03.2020.

Autor: Radio Osijek

Rezultati 24. gradskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

foto: Luka Mitar / HRT

foto: Luka Mitar / HRT

Foto: - / -

U Osijeku je održano 24. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 6 ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i 4 ekipe u kategoriji mladih (srednje škole), organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozljede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz pripremu i koje će nositi sa sobom tijekom cijeloga života.

Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od tri mjeseca i ovom im prilikom čestitamo na uloženom trudu i njihovom humanom opredjeljenju.

Natjecanje je otvorio Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Osijeka. Nakon dva sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

KATEGORIJA PODMLATKA:

1. MJESTO – Osnovna škola Dobriša Cesarić, Osijek
2. MJESTO - Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek
3. MJESTO – Osnovna škola Vladimir Nazor, Čepin


KATEGORIJA MLADIH:

1. MJESTO – II. Gimnazija Osijek
2. MJESTO – Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića, Osijek
3. MJESTO – Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će svoje škole i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se za Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju održati 4. travnja 2020. godine u Našicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.