Hrvatski radio

Radio Osijek

Rezultati pojačanih mjera Roadpola – u tjedan dana 424 prometna prekršaja

23.09.2022.

18:47

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: TV Našice/Screenshot / -

Temeljem inicijative Roadpola, mreže prometnih policija država Europe, u razdoblju od 16. do 22. rujna proveden je projekt Roadpol - Dani sigurnosti u prometu. Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 424 prometna prekršaja.

50 prekršaja evidentirano je zbog upravljanja pod utjecajem alkohola, 97 prekršaja počinjeno je zbog  nepropisne brzine, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske 21. rujna na Dan bez poginulih u prometu nije bilo poginulih osoba u prometu. Cilj projekta u cijelosti je ostvaren.

PU osječko-baranjska

U sklopu projekta Roadpol - Dani sigurnosti u prometu policijski službenici Postaje prometne policije Osijek u tri osnovne škole proveli su edukacije učenicima 1. razreda o sigurnosti u cestovnom prometu. Također, provedena je iakcija u kojoj su vozači potpisivali prisegu o ponašanju u prometu.


Na području Policijske postaje Beli Manastir provedena je preventivna akcija u zajednici s autoškolama, dok je na području Policijske postaje Belišće provedena preventivna aktivnost usmjerena na podizanje svijesti vozača bicikala i romobila.


Policijski službenici Policijske postaje Đakovo i policijske postaje Donji Miholjac  provodili su preventivne aktivnosti u sklopu projekta „Biciklirajmo biciklističkom“. Vozačima bicikala tom su prigodom podijeljeni promotivni letci.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.