Hrvatski radio

Radio Osijek

Ribolovci o novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu

16.10.2017.

13:02

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijedlogom novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu hrvatski ribolovci nisu zadovoljni, a posebice dijelom koji predlaže Uprava za ribarstvo. Ministar Tolušić obećao uvažiti prijedloge Hrvatskog ribolovnog saveza.

Prijedlogom novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu hrvatski ribolovci nisu zadovoljni, a posebice dijelom koji predlaže Uprava za ribarstvo - istaknuli su na današnjem sastanku s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem predstavnici Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza. Na sastanku u Osijeku od ministra Tolušića zatražili su izmjenu brojnih podzakonskih akata, a predsjednik Ribolovnog saveza Hrvatske Vladimir Sever istaknuo je najbitnije: "Ne dozvoljavamo odvajanje športskog od rekreativnog ribolovstva, a uz državnu dozvolu koju izdaje Ministarstvo za športski ribolov tražimo i člansku kartu Ribolovnog saveza Hrvatske", rekao je Sever i dodao kako bi zakonom preciznije trebalo o regulirati koja se riba kada i u kojim količinama snije loviti, a sve u cilju očuvanja ribljeg fonda u slatkim vodama.

Ministar Tolušić napomenuo je kako je nedavno donesen Zakon o morskom ribarstvu i akvakulturi, a na proljeće ili ljeto 2018. godine donijet će i Zakon o slatkovodnom ribarstvu: "Postojeći Zakon je dobar, ali ga treba modernizirati i doraditi kako bismo unaprijedili stanje u slatkovodnom ribarstvu. Mislim da idemo u dobrom smijeru i mislim da ćemo pri pisanju novog Zakona uvažiti apsolutno sve prijedloge Hrvatskog ribolovnog saveza."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.