Hrvatski radio

Radio Osijek

Rijeka ljubavi dijeli "pakete života"

15.03.2017.

08:30

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Temeljem projekta „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka“ pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane ili osnovne materijalne pomoći za razdoblje 2014. – 2020. humanitarna udruga Rijeka ljubavi ovih dana obavlja mjesečnu podjelu "paketa života“.

"Podjela je dio Projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Od ranih jutarnjih sati počela se slijevati rijeka ljudi u dvorište Udruge koje se ubrzo popunilo sa oko sedamstotinjak članova obitelji korisnika socijalnih iskaznica. Naravno, kao i kod svake podjele vodili smo računa da najosjetljivije skupine naših korisnika, a to su majke sa malom djecom, trudnice, invalidi te starije i bolesne osobe, imaju prioritet kod preuzimanja svojih paketa sa hranom. Mnogi su zatražili pomoć pa smo im ponudili stolice, vodu sa šećerom, dopustili korištenje sanitarnog čvora i slično. Moramo naglasiti da se od Božića nakon priliva sredstava od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a radi se o bespovratnoj svoti u iznosu od 5 milijuna kuna, život naših korisnika uveliko poboljšao. Pri tome je veliki doprinos dala hrvatska Vlada sa premijerom  Andrejom Plenkovićem na čelu sa donacijom 10 tona hrane za našu socijalnu samoposlugu. Na veliku radost Udruge i korisnika u potrebi paketi života su ovaj puta obogaćeni donacijom obitelji Tomislava Hercega iz Slatine sa 700 kilograma butternut tikvi", kaže se u pripćenju Udruge.

Podjela se paketa nastavlja danas, u četvrtak 16. ožujka i u petak 17. ožujka, uz predočenje osobne iskaznice i potvrde o primanjima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.