Hrvatski radio

Radio Osijek

Rijeka ljubavi o europskom novcu

08.01.2015.

15:38

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" na konferenciji za novinare pojasnila je, na zahtjev članstva Udruge zbog komentara u medijima i među građanima, namjenu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Oko 200 tisuća kuna stoji projekt socijalne samoposluge u kojoj će se, kako najavljuju, zaposliti desetak ljudi.

Podsjetimo, humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" i osječka Gradska uprava izvijestili su posljednjeg dana 2014. da su pokrenuli su projekt socijalne samoposluge, koja bi od travnja ove godine trebala pomagati u opskrbljivanju socijalno ugroženih kategorija građana.

Iz Europskog socijalnog fonda za taj projekt odobreno je 197.703,87 kuna. To će, među ostalim, pokriti troškove edukacije za rad u samoposluzi (20.982,00), Grad je osigurao prostor za njezino djelovanje, a roba će se nabavljati iz donacija. Za upravljanje projektom i administraciju odobreno je 114.600,00 kuna, a adaptaciju i opremanje prostora nešto manje od 18 tisuća kuna, objasnila je predsjednica  „Rijeke ljubavi“ Štefica Čučak. Kazala je kako će u radu samoposluge sudjelovati i osam volontera, te da je zahvaljujući europskom novcu na mjesto voditelja projekta s burze rada zaposlen mladi pravnik koji govori četiri svjetska jezika.
Gradska će uprava, prema vlastitoj najavi, izraditi sustav socijalnih iskaznica, koje će u prvoj fazi biti isprava za identifikaciju osoba s pravom na korištenje socijalne samoposluge, ali će dugoročno vjerojatno poslužiti i za druge usluge iz gradskog socijalnog programa vrijednog oko 15 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.