Hrvatski radio

Radio Osijek

12:12 / 14.06.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Rijeka ljubavi "Za bolje i sretnije sutra"

Štefica Čučak

Štefica Čučak

Foto: Magdalena Jelečević / HRT Radio Osijek

Održana je završna konferencija projekta „Za bolje i sretnije sutra" koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Projekt u Osijeku provodi humanitarna udruga Rijeka ljubavi.


Glavna je aktivnost projekta podjela prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za 3.500 korisnika humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“. Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta, provedene aktivnosti te značaj projekta za korisnike. 

Predsjednica Rijeke ljubavi Štefica Čučak izjavila je danas kako u Hrvatskoj milijun ljudi živi na rubu siromaštva ili je siromašno, a u Osijeku je 10 tisuća siromašnih, što su iznimno velike brojke. Pandemija koronavirusa naštetila je i humanitarnim organizacijama tako da je i Rijeka ljubavi dvije godine čekala na provedbu projekta koji se financira sredstvima iz europskih fondova. Svaki korisnik usluga Rijeke ljubavi mjesečno dobije 24 proizvoda koji zadovoljavaju najosnovnije potrebe, a smanjenjem donacija i završetkom projekta i pomoć će biti umanjena. Više poslušajte u prilogu - javljanju Magdalene Jelečević iz Rijeke ljubavi.

Štefica Čučak u javljanju s Magdalenom Jelečević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.