Hrvatski radio

Radio Osijek

Rijeka ljubavi za Međunarodni dan mladih

12.08.2017.

12:29

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je jedan od najljepših i najsretnijih dana u humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi jer je na veliku radost uspjela organizirati obilježavanje Međunarodnog dana mladih, ističe predsjednica udruge Štefica Čučak.

Glavna skupština UN-a je u prošlom stoljeću, 1999. godine, obznanila da se 12. kolovoz obilježi kao dan mladih koji se kontinuirano od 2000. godine održava u cijelom svijetu s ciljem da se svrati pozornost na njihov potencijal. Naša mladost je snaga našeg društva, naša sadašnjost i budućnost odnosno bolja Hrvatska. Mladi volonteri Rijeke ljubavi uložili su veliki trud kako bi ukrasili i uljepšali okruženje balonima i zastavicama. Glavni koordinator bila je Martina Kristić uz pomoć mladih volontera Miroslava, Ivana, Jelene, Lane, Igora, Ivanke i Zorana.

Ovom velikom događaju nazočili su zamjenik Župana Petar Lagator i direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić koji su sudjelovali u podjeli slatko-slanih paketa.

"Da bismo mogli složiti 300 paketa svoj doprinos dali su Žito d.o.o., Kanaan iz Donjeg Miholjca i čokoladna donacija koju je donirala naša Udruga. Udruga je također obiteljima u socijalnoj potrebi donirala nešto prehrambenih proizvoda. Podjela donacije završila je u roku jednoga sata. U Udruzi nikad dosta radosti jer je veliko iznenađenje priredio naš anonimni donator sa kolekcijom dječje obuće, a za osvježenje pobrinuo se Vlado Vidović sa 10 gajbi bresaka koje su brzo planule. Sa velikim osmjehom i radosnom cikom majke sa djecom sa punim torbama napustili su dvorište naše udruge, a dječica sa svojim slatko-slanim paketićima", kaže predsjednica Udruge Štefica Čučak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.