Hrvatski radio

Radio Osijek

Riješite nas utega predstečajne nagodbe

11.04.2017.

14:20

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svim radnicima Borova isplaćene su plaće za veljaču, a hoće li prije Uskrsa dobiti plaće i za ožujak ovisi o relizaciji kredita HBOR-a, na konferenciji za novinare rekao je predsjednik Uprave Gordan Kolundžić.

Najveći problem Borova d.d. uteg je predstečajne nagodbe. "Društvo može živjeti od svoga rada ako mu netko pomogne u skidanju utega prošlosti , ako netko pomogne u rješavanju troška predstečajne nagodbe. U minusu smo 18 milijuna, ali 2012. smo krenuli s 260 milijuna minusa", rekao je Kolundžić.

Te 2012. godine Borovo je prodalo svojih proizvoda u vrijednosti 34 milijuna kuna, a prošle godine čak dvostruko više. No, ove će se godine , zbog nedostatka repromaterijala, proizvesti 34 posto kožne obuće manje.

Kolundžić ističe kako je nužna dokapitalizacija: "Nužna je dokapitalizacija, ali samo u razini utega prošlosti. I onda društvo može djelovati samostalno. Hoće li se to realizirati kroz postojećeg vlasnika ili će se tražiti strateški partner, to nije u mojoj domeni, to je stvar vlasničkih odnosa. Ja ne prozivam nikoga , ali rješenje se mora brzo naći. O dugoročnom rješenju intenzivno razgovaramo s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i CERPOM (Centrom za restrukturiranje i prodaju).

Borovo d.d. očekuje kredit HABOR-a. S 10 milijuna kuna platit će se dug dobavljačima, bankama i radnicima isplatiti plaće za ožujak. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.