Hrvatski radio

Radio Osijek

Robert Jankovics kandidat DZMH na parlamentarnim izborima

21.05.2020.

09:46

Autor: Davor Lončarić

Robert Jankovics kandidat DZMH na parlamentarnim izborima

Robert Jankovics kandidat DZMH na parlamentarnim izborima

Foto: - / -

Robert Jankovics ponovno je kandidat Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) na parlamentarnim izborima 5. srpnja, za zastupnika mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, priopćeno je danas.

O tome da će dosadašnji saborski zastupnik Robert Jankovics biti njihov kandidat, jednoglasno je odlučilo Nacionalno predsjedništvo DZMH-a.
"DZMH je stava kako je ovaj 45-godišnji inženjer svojim dugogodišnjim radom u interesu mađarske zajednice u Hrvatskoj stekao svo potrebito iskustvo i znanje kako bi mađarsku nacionalnu manjinu dostojno zastupao i u sljedeće četiri godine na ovoj visokoj i važnoj dužnosti", navodi se u priopćenju.
Sukladno izbornom Zakonu, na izborima za zastupnika mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, DZMH je za zamjenika Roberta Jankovicsa odlučio kandidirati Olivera Matijevića, diplomiranog pravnika, izvršnog predsjednika DZMH-a, potpredsjednika Gradskog vijeća Belog Manastira te predsjednik Vijeća mađarske manjine Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.