Hrvatski radio

Radio Osijek

Roditelji iz Babine Grede ipak šalju djecu u školu!

02.11.2016.

21:55

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na večerašnjem sastanku Vijeća roditelja i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja u Babinoj Gredi postignut je dogovor - u hitnom postupku se kreće sa sanacijom gradilišta sportske dvorane kako bi se do početka 2. polugodišta učenici vratili u školu u Babinu Gredu.

"Vijeće roditelja je privremeno povuklo odluku o prosvjedu i štrajku učenika i roditelja, ali je isto tako istaknut stav da, ako se ne bude poštovao dogovor o gradnji, da učenike nećemo pustiti na nastavu kada krene drugo polugodište i opet ćemo prosvjedovati", istaknula je Lucija Nedić, predsjednica Vijeća roditelja. Izrazila je zadovoljstvo postignutim dogovorom s ministrom ističući kako je to upravo ono što su do sada tražili. 

 

Tako da će se učenici sutra vratiti na nastavu u Cernu i Županju i tamo završiti prvo polugodište, a prosvjed najavljen za petak se neće održati.

Na sastanku su bili ministar Pavo Barišić, pomoćnik ministra Momir Karin, pomoćnik ministra Stipe Mamić, župan Božo Galić, pročelnica za školstvo Jadranka Mustapić Karlić, predstavnici škole i Općine Babina Greda.

 

Ministar Pavo Barišić izjavio je kako je zadovoljan postignutim dogovorom prema kojem će do 21. prosinca biti sanirano gradilište sportske dvorane koje je ugrozilo sigurnost učenika i zbog kojeg je škola zatvorena, a 320 učenika prisiljeno putovati u škole u susjednoj Cerni i Županji. Nakon toga, rekao je ministar Barišić, djeca će u drugom polugodištu krenuti u svoju školu u Babinoj Gredi. Sljedeće godine počet će se graditi i dugo očekivana sportska dvorana koja će koštati više od 10 milijuna kuna. Završetak gradnje dvorane, prema riječima ministra, očekuje se za dvije godine. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.