Hrvatski radio

Radio Osijek

Rokovo u Osijeku: Spomen na poginule branitelje

16.08.2015.

09:43

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas svetkujemo spomendan Svetog Roka, hodočasnika, dobrotvora i zaštitnika od neizlječivih bolesti. Ime ovog sveca nosi osječka Udruga Hrvatskih stradalnika domovinskog rata koja se u prigodi blagdana svog patrona sjeća 32 branitelja, prijatelja i suboraca, palih u Domovinskom ratu.

U gornjogradskoj je kapelici svetog Roka prikazana sveta misa, a pred spomen obilježjem zapaljene svijeće i položeni vijenci. "Na svako Rokovo okupljamo se kako bismo svojim prijateljima i suborcima podnijeli izvješće o tome kako gradimo domovinu za koju su položili živote", kaže predsjednik Udruge, Zlatko Bebek, te dodaje kako Hrvatska danas nije "dobra za živjeti", jer sve više Hrvata napušta domovinu u potrazi za boljim uvjetima života. 

Istaknuo je i kako se nada da će se situacija ipak popraviti te da će, podnoseći sljedeće izvješće, ipak moći reći da imamo Hrvatsku za kakvu smo se borili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.