Hrvatski radio

Radio Osijek

Roman "Ljubav dolazi kasnije"

23.01.2020.

19:30

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Autorica Jasna Šemiga Pintarić svoj je prvi roman premijerno predstavila u Osijeku. Kaže kako je pisanje njezina ljubav, njezin ispušni ventil koji je čini sretnom i ispunjenom ženom .

"Ovo je jedna ljubavna romantična priča s određenom dozom erotike. Tko vozi nek' izvoli!", rekla je Jasna Šemiga Pintarić. Dodaje kako knjigu treba pročitati kako biste otkrili što se krije u samom naslovu. Na pitanje što je bio okidač za pisanje ovakve priče odgovara: "Na jednoj sam facebook stranici 2018. otkrila nagradnu igru. Trebalo je napisati priču i ja sam to učinila. Priči sam dala naslov "Zimska ljubavna priča" ili "Kako sam upoznala Mladena?" Eto, tako je počelo, to je zapravo prvo poglavlje mojeg romana. Žicu za pisanje imam oduvijek, još sam u nižim razredima osnovne škole bila često nagrađivana. Na žalost, dvadeset godina nisam pisala apsolutno ništa. Danas radim u pošti, šalteruša sam, no vedra sam i nasmijalna. Želim porušiti mit o nadrndanoj šalteruši. Tako nas bar  svugdje zovu", pojašnjava sa smješkom ova nadarena književnica iz okolice Bjelovara. Dodaje kako joj je ispušni ventil pisanje ljubavnih romana i poezije. "Svakome je potrebno naći u životu nešto što ga ispunjava i bit ćemo sretni i veseli ljudi. Naravno, uz prijatelje koji ti donose zadovoljstvo i kojima ćeš ti dati dio svoje ljubavi".

Jasni Šemigi Pintarić ovo je prvi objavljeni roman, no još ih sedam čeka na objavu.        

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.