Hrvatski radio

Radio Osijek

Roštiljali, ali i prijetili policiji

12.04.2020.

11:45

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: - / -

Vinkovačka je policija u subotu popodne nakon dojave zatekla šest osoba kako, unatoč zabrani okupljanja zbog pandemije koronavirusa, roštiljaju i piju, a dvojica su, privedna jer su odbijali razići se, prijetili su policajcima i odgurivali ih.

Vukovarsko-srijemska policija priopćila je da je njihova ophodnja jučer oko 17,30 sati uz rijeku Bosut blizu izletišta Sopot zatekla šestero osoba kako, pripremajući hranu na prijenosnom roštilju uz konzumaciju alkohola, krše mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.
Postupajući po odluci Stožera civilne zaštite, policajci su tražili provjeru njihova identiteta u namjeri da ih udalje i pozovu na poštivanje mjera, pri čemu je jedan muškarac odbio dati na uvid osobnu iskaznicu, poručujući policiji da je zaražen koronavirusom. Pritom je jedan 53-godišnjak, kojemu je identitet bio provjeren, policajcima uputio "ozbiljne prijetnje" te ih je odguravanjem sprječavao u postupanju prema drugome koji nije policiji otkriti svoj identitet, a koji je potom nasrnuo na policajca i pobjegao. Odbjegli se ipak ubrzo vratio na to mjesto te policajcima predočio osobnu iskaznicu, kojom je utvrđeno da također ima 53 godine i da je isto iz Vinkovaca.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se obojica 53-godišnjaka potpuno neopravdano opirali policiji, jedan zbog sprječavanja policije u postupanju, a drugi i zbog napada na policajca, pri čemu nitko nije imao vidljive ozljede.
Predani su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog napada i prisile na službenu osobu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.