Hrvatski radio

Radio Osijek

Rotarijanci najavili Božićni koncert

04.12.2015.

10:06

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Božićni koncert najavio je danas osječki Rotari klub. Nastupa Matej Meštrović, prihod za potrebe Udruge "Dar" . .

Zagrebački glazbenik Matej Meštrović i glazbena skupina Sudar Percussion nastupaju na tradicionalnom božićnom koncertu Rotari kluba - najavili su rotarijanci na današnjoj konferenciji za novinstvo. Prihod ostvaren prodajom ulaznica namijenjen je Udruzi "Dar". Predsjednik osječkog Rotari kluba, Ivica Vuletić pojašnjava da će se sredstva prikupljena tom prigodomuložiti u nabavku aparata neurofeedback koji će pomoći u radu Udruge. Koncert će se održati 12. prosinca.

Matej Meštrović, jedan je od najutjecajnijih aktivnih skladatelja klasične glazbe u regiji, a u suradnji s vrhunskim samoborskim udaraljkašima “Sudar Percussion” stvoren je novi glazbeni pravac, u glazbenim krugovima popularno nazvan Matejizam, koji oduševljava publiku i kritičare diljem regije. Mnogi im već predviđaju svjetsku karijeru te za njih kažu da su nevjerojatno zabavni, jer publika aktivno sudjeluje u njihovim koncertima.

Spoj vrhunskih akademski obrazovanih udaraljkaša profesora Gorana Goršea, Filipa Merčepa, Nicolasa Sinkovića, Luke Pešutića te Josipa Blaškovića zajedno s Matejom Meštrovićem u 2015. godini pripremaju spektakularan Vivaldijev ciklus 4 godišnja doba koji nitko na svijetu nije obradio kao oni. Projektu se pridružuju Zagrebački solisti te poznati violinist Stefan Milenković. Za ovaj program već su zainteresirane mnoge svjetske pozornice, a u jesen 2015. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski očekuje nas pravi spektakl, umjetnička poslastica za sve ljubitelje klasične glazbe i crossovera, koji će aktivno sudjelovati u programu. U pripremi je i izdavanje Vivaldijevih “Četiri godišnja doba”, a već se sada s velikim zanimanjem priča o tome i s nestrpljenjem očekuje album.

Matej Meštrović i Sudar Percussion su već izdali svoj prvi album Eat Suite (jestiva suita) koji je po svemu poseban i odskače od drugih. Zbog svog originalnog pakiranja u obliku limenke “smješi” im se Porin za najoriginalniji dizajn, a u pakiranju se nalazi jestiva crossover autorska glazba koja odvodi slušatelje u poseban svijet nesvakidašnjih glazbenih ritmova koji definitivno zaslužuje i još pokoji “stakleni kipić”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.