Hrvatski radio

Radio Osijek

Rujan u Osječko-baranjskoj županiji obiluje manifestacijama

10.09.2020.

15:09

Autor: Radio Osijek

HRT

HRT

Foto: - / -

Unatoč pandemiji sportsko-turistička ponuda na području županije u rujnu bit će iznimno bogata, istaknuto je na predstavljanja suradnje brojnih organizacija pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije.

- Očekuju nas hedonistički, aktivni vikendi, istaknula je  tom prilikom pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth i dodala: - Polumaraton, biciklijada, vožnje kajacima, kampovi, Vinski maraton, Wine and Bike Tour su pred nama, a posebno nas raduje i otprilike jednak broj posjetitelja, koliko je najavljeno u odnosu na prošlu godinu. Naravno, za očekivati je da će tempo biti nešto sporiji jer moramo voditi računa o epidemiološkim mjerama. No, zapreka nema da i ove godine ne uživamo u prirodi, čaši vina ili sportskim aktivnostima, naglasila je Roth.

U prilog činjenici da je sport i dalje jedan od glavnih pokretača u nastalom povezivanju, svjedoči već sada 500-tinjak prijavljenih trkača za 5. Baranjski Ferivi polumaraton 12. rujna.

- Uz sve epidemiološke preporuke, spremni smo za početak. Od 9 sati je okupljanje kod dvorca Tikveš. Utrka započinje u 10:30. Dječja je u 11:30, dok će utrka građana 5 km, kao i štafeta 3x5 km krenuti sat vremena kasnije, u 12:30. Iznimno smo zadovoljni prijavama koje će biti moguće ostvariti i uoči starta na licu mjesta, najavio je jedan od organizatora, tajnik AK Slavonija-Žito Marko Grgurić.

Tjedan dana nakon trčanja, najavljen je i prelazak na pedaliranje. Riječ je o trodnevnom festivalu biciklističke rekreacije - FEBIRE. Sada već treće izdanje najavila je stručna suradnica Športske zajednice Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac:

- Zagrijavamo se 18. rujna uz dječju biciklijadu. Drugi dan slijedi nam ona središnja s polazištima iz Osijeka, Belišća, Belog Manastira i Vukovara. Cilj nam je u lovačkom domu u Zlatnoj Gredi. Dionice su otprilike 30-tak kilometara uz osiguran kasniji povratak autobusima i prikolicama za bicikle. Treći, ujedno i posljednji dan održat ćemo obiteljsku biciklijadu kada sugrađane planirano upoznati s biciklističkim stazama i gradskim znamenitostima čiji smo obilazak osigurali uz stručnog vodiča, zaključila je Rajle Brođanac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.