Hrvatski radio

Radio Osijek

Rupa do rupe u Svačićevoj – u jednu upao autobus

20.05.2021.

13:25

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U vrijeme jutarnje špice, oko 7,20, u Svačićevoj je ulici na potezu između Divaltove i Frankopanske autobus GPP-a jednim je kotačem propao u rupu koja se otvorila na cesti .

Autobus je zadnjim lijevim kotačem upao u rupu koja se stvorila zbog obilne kiše i ispiranja terena, a samo desetak metara od mjesta gdje se u sličnoj situaciji našao jedan osobni automobil. Iako je autobus bio pun punika, nitko nije ozlijeđen, potvrdio nam je na mjestu događaja u razgovoru s Marijom Vukasović Petrinović glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon.

Oštećenje na cesti prouzročio je kvar na vodovodnim instalacijama, ili kako su objasnili iz osječkog Vodovoda, "došlo je do loma kućnog priključka na vodovod, zbog čega se isprao teren kolničkog traka. Pri prolasku autobusa pod njime je pukao asfalt jer više nije bilo 'posteljice', odnosno terena pod kolničkim trakom. Naše su ekipe odmah izašle na teren unatoč kiši i saniraju taj kućni priključak, dok će se za sanaciju samog kolnika pričekati bolji vremenski uvjeti. To će potrajati nekoliko dana, ali stanovnici Svačićeve ulice, kao ni drugi sugrađani nemaju nikakvog razloga za zabrinutost", poručili su iz Vodovoda.
Autobus su djelatnici GPP-a uklonili bez većih teškoća, ali uz teškoće se prometuje tim dijelom grada, pa iz policije pozivaju vozače da izbjegavaju taj pravac. Iz GPP-a obavješćuju kako će danas na toj dionici linije Jug II - Kanižlićeva cijeli dan prometovati obilazno – iz Divaltove će Frankopanskom do Vukovarske i obrnuto prema Jugu 2.

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.