Hrvatski radio

Radio Osijek

Rusmirović: Radovi napreduju prema planu i prometnih zastoja nema

15.06.2022.

12:32

Autor: Ana Mitar Šimić

Dejan Rusmirović

Dejan Rusmirović

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Zbog početka modernizacije tramvajske infrastrukture u Strossmayerovoj je ulici postavljena višemjesečna privremena regulacija prometa, sukladno Elaboratu privremene regulacije prometa. 

Radi se o projektu sufinanciranom sredstvima EU i Vlade RH vrijednom 267 milijuna kuna koji bi trebao povećati sigurnost i brzinu javnog gradskog prijevoza te omogućiti uvođenje novih tehnologija koje podržavaju prometovanje budućih novih niskopodnih tramvaja. 

"Upravo završava faza radova u Ulici J.J. Strossmayera na potezu od Svilajske ulice do turbo kružnog toka Osijek- Višnjevac, gdje je u dužini od oko 700 metara obavljena demontaža postojećeg i izgradnja novog kolosiječnog sustava i to istovremeno sjeverni i južni kolosijek. Sa završetkom tih radova počeli su radovi u Strossmayerovoj ulici na potezu od Trga Ante Starčevića do Rokove ulice, u dijelu sjevernog voznog prometnog traka. Promet se odvija u dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine kretanja vozila", rekao je direktor GPP-a Dejan Rusmirović. 

Upozorio je na objektivne probleme - produžetak vremena putovanja na tramvajskoj liniji br. 1 zbog privremene regulacije prometa. Zahvalio je građanima na strpljenju i podršci, jer se radi o zaista velikom projektu za grad Osijek koji će u konačnici gradu dati jednu potpuno novu prometnu vizuru. 

Završetak svih radova planiran je do kraja 2023. godine. Više o prometnoj regulaciji kao i projetku poslušajte u reportaži.

Reportažni prikaz

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.