Hrvatski radio

Radio Osijek

Rusko izaslanstvo u Belom Manastiru

24.11.2015.

15:31

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Beli Manastir i Baranju posjetilo je izaslanstvo Ruske Federacije na čelu s veleposlanikom u našoj zemlji Anvarom Azimovim. Posjetili su spomen obilježja antifašističke borbe, ali i razgovarali o mogućnostima gospodarskog ulaganja

U povodu Dana grada koji je obilježen početkom studenoga, Beli Manastir i Baranju posjetilo je rusko izaslanstvo. "Odnosi između Hrvatske i Rusije uvijek su bili prijateljski, a tome prepreka nije ni članstvo Hrvatske u NATO-u i Europskoj uniji", rekao je veleposlanik Anvar Azimov. Na prijamu kod gradonačelnik Ivana Doboša na kojem su bili i čelnici Saveza antifašista Hrvatske istaknuto je da se ne smije zaboraviti borba za zajednički cilj u Drugom svjetskom ratu. Veleposlanik sa suradnicima posjetio je i spomen obilježje u Batini i položio vijenac. Rusko veleposlanstvo Baranju je posjetilo i prije dvije godine. Današnji susret s čelnicima Grada bio je prigoda da im gradonačelnik uruči katalog gospodarskih ponuda baranjskih poduzetnika gdje bi kroz investiranje svoj interes našla i Ruska Federacija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.