Hrvatski radio

Radio Osijek

S dva nova košarkaška igrališta "ostaju u igri"

14.06.2016.

18:41

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovar je dobio dva košarkaška igrališta. Dogus grupa, jedan od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj, u suradnji s INA-om i gradom Vukovarom, odlučila je da upravo Vukovar bude polazište projekta "Stay in the Game". A obnavljanje igrališta planiraju nastaviti i diljem Hrvatske.

U dvije godine ovakvim projektima obuhvaćeno je pedesetak školskih i javnih igrališta u Turskoj, Grčkoj i Njemačkoj na kojima se okuplja 38 tisuća djece, a na red je došla i Hrvatska.
„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo proširili našu mrežu gradova u okviru globalnog projekta “Stay in the game”. Mislim da je Vukovar pravi grad za predstavljanje našeg projekta u Hrvatskoj kako bi svima pokazali da zaslužuje “ostati u igri” usvajanjem zdravih navika kroz rekreaciju. Uzimajući u obzir veliki sportski talent i ljubav prema sportu na ovim prostorima, vjerujem da je ovo tek početak našeg košarkaškog putovanja Hrvatskom", rekao je direktor Dogus Grupe te organizator projekta „Stay in the Game“ Burak Baykan koji je zajedno s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom otvorio košarkaško igralište na Športsko rekreacijskom centru Lijeva bara. Penavu posebno raduje što Vukovar nije izabran slučajno. "Svjesni su simbolike i značenja koje Vukovar ima za Hrvatsku i čuti to iz usta stranca, stranog investitora, svojevrsno je priznanje. To je samo na tragu onog što mi svo vrijeme pričamo - da će Hrvatska biti jaka onoliko koliko je jak Vukovar", izjavio je Penava. "Osim toga ovime ćemo maknuti djecu s ulica.
Nakon što je igralište otvoreno košarkaši KK Vukovar odigrali su prijateljsku utakmicu s kombiniranim timom juniora KK Cibona i KK Cedevita. Nakon njih mlađi uzrasti vukovarskog košarkaškog kluba i gostiju odigrali su nekoliko utakmica i isprobali nove terene. Imali su prilike na terenu vidjeti i dvije hrvatske košarkaške legende - Slavena Rimca i Matu Skelina. Kao gosti na svečanosti otvaranja pojavili su se i nekadašnji slovenski reprezentativac Matjaž Smodiš i turska košarkaška zvijezda Ibrahim Kutlay koji je ambasador projekta. Ovom prilikom Dogus grupa i Euroliga Košarkaškom su klubu Vukovar poklonili i 24 košarkaške lopte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.