Hrvatski radio

Radio Osijek

S poduzetništvom od malih nogu

03.10.2018.

14:49

Autor: Neven Knežević

S poduzetništvom od malih nogu

S poduzetništvom od malih nogu

Foto: - / -

U osječkoj Osnovnoj školi Mladost u prostoru knjižnice skupina učenika – malih poduzetnika zajedno sa svojim nastavnicima otvorila je dječji kutak u kojem će zajedno s kolegama učiti o životnim vrijednostima. Ta osnovna škola odabrana je u provedbi eksperimentalnog programa „Škole za život”.

Skupina učenika zajedno sa svojim nastavnicima prije nekoliko godina osnovala je grupu malih poduzetnika čiji je cilj poticati i njegovati školske i društvene vrijednosti poput istine, dobrote, ljepote, ljubavi, zahvalnosti... Brojnim školskim akcijama i radionicama pokušavaju predstaviti svoj rad javnosti, te tako učiti o vrijednostima za koje se zauzimaju. Posljednja akcija malih poduzetnika je otvaranje dječjeg kutka gdje će učenici škole moći doznati o društvenim vrijednostima kroz literaturu, izložbe ali i na druge načine. Inače, Osnovna škola "Mladost" izabrana u programu ekperimentalne nastave "Škole za život".

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.