Hrvatski radio

Radio Osijek

Sabljak i Plavčić HDSSB-ovi kandidati za zamjenika župana

18.04.2017.

13:26

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB-ov kandidat na izborima za osječko-baranjskog župana Karlo Šatvar predstavio je danas kandidate za svoje zamjenike. To su Jadranka Sabljak iz Belog Manastira i Mario Plavčić iz Đakova .

Oboje su ravnatelji osnovnih škola, a to je i znak da HDSSB osim ravnomjernog razvoja županije želi i nova ulaganja u školstvo i obrazovanje. 

Jadranka Sabljak ravnateljica je osnovne škole u Popovcu, a Mario Plavčić u Đakovačkoj Satnici. Oboje dobro poznaju probleme u školstvu i znaju kako su moguća poboljšanja i bez novih ulaganja novca, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Osijeku. Kandidati Sabljak i Plavčić istaknuli su kako je preraspodjelom novca moguće postići da svi učenici u Osječko-baranjskoj županiji imaju besplatnu školsku kuhinju i udžbenike, ali i organiziranu školu u prirodi. Sabljak je rekla kako je sramotno da je veliki broj djece u Baranji vidio Kopački rit samo na slikama, a poražavajuće i to što je djece u školama sve manje, a ništa se ne čini kako bi se roditeljima olakšalo takozvano besplatno školovanje učenika.
Kandidat za župana Karlo Šatvar istaknuo je kako je koaliciji za ove izbore HDSSB-HSLS-ABU u interesu da Osječko-baranjska županija postane ravnomjerno razvijena jer su razlike u životnom standardu velike i upravo je zbog toga predložio da njegovi zamjenici budu iz različitih dijelova županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.