Hrvatski radio

Radio Osijek

Sajam antikviteta - pun trg u doba korone

04.07.2020.

11:55

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

I u doba koronavirusa u Osijeku se nastavlja dobra tradicija sajmovanja starinama. Trg Svetog Trojstva pun je izlagača, a ne nedostaje ni posjetitelja. Tek poneki od njih nose masku i služe se rukavicama.

Sajam antikviteta, u organizaciji tvrtke Osječki sajam te pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka, i ove je, prve subote u mjesecu, privukao veliki broj izlagača i posjetitelja na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi. Iako su meteorolozi predvidjeli promjenljivo vrijeme, sajmovanje je krenulo bez kiše uz pokoji oblak. I na ovom izdanju Sajma antikviteta, kao i uvijek, mogu se pronaći, do izlaganja, zaboravljeni i od odbačeni predmeti, koji na dekicama i štandovima, u baroknom okružju, dobivaju novi sjaj. Među reliktima iz prošlosti mogu se naći komadi namještaja, pribor za jelo, servisi kavu i čaj, knjige, gramofonske ploče, poštanske marake, slike iz tko zna kojeg doba do raznovrsnih pomagala za različitu namjenu. Među stripovima, tradicionalnim oružjem, starim pivskim bocama, na ovom se sajmu našla i UNPROFOR-ova tabla. Nezostavne langošice, kolače i slastice treba kušati dobro opranih ruku, a dimljene mesne delicije, vino, džemove, med i druge proizvode, napravljene prema domaćim receptima, možete kupiti po povoljnim cijenama izravno od proizvođača. Sajam antikviteta je otvoren do 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.