Hrvatski radio

Radio Osijek

Sajam EU projekata na Orionu

09.05.2022.

14:56

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Sajam EU projekata na Orionu

Sajam EU projekata na Orionu

Foto: FB Ivan Bosančić / -

Više od 20 izlagača sudjeluje u Vinkovcima na Sajmu EU projekata na Orionu na kojem tradicionalno predstavljaju europske projekte u čijoj su provedbi sudjelovali ili za koje tek namjeravaju konkurirati na nekom od natječaja za novac iz Europske unije.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić je izjavio kako je zahvaljujući Agenciji za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, u Vinkovcima provedeno 200 europskih projekata vrijednih više od 300 milijuna kuna. "Drago mi je što su naši sugrađani i poduzetnici upoznali važnost i priliku koju im pružaju EU fondovi te su proteklom razdoblju u posljednje četiri godine ugovorili projekata ukupne vrijednosti milijardu i 470 milijuna kuna", rekao je Bosančić.

Nema toga što europski novac nije dodirnuo na području grada Vinovaca, od komunalne infrastrukture do potreba svih građana, od vrtićke do umirovljeničke dobi.

Ivan Bosančić

Direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević istaknula je da nakon dvije pandemijske godine u kojima se taj sajam na otvorenome nije održao, građani Vinkovaca ponovno mogu vidjeti što čine i čemu pridonose europska financijska sredstva na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je da je europski novac prijeko potreban u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je pozvao poduzetnike, gradove i općine da što više konkuriraju na natječaje iz EU fondova. "Vrlo je bitno educirati se i zainteresirati za konkretne projekte jer je prednost korištenja europskog novca ogromna", poručio je Dekanić.

Prema riječima direktorice Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinke Čobanković, na području te županije od 2016. do svibnja prošle godine plasirano je 3,8 milijarde kuna nepovratnog novca iz Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.