Hrvatski radio

Radio Osijek

Sajam knjiga „Knjiga za 5“ u Tvrđi

16.10.2019.

10:44

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Donatorski sajam "Knjiga za 5" održava se po drugi puta u osječkoj Tvrđi na Trgu Svetog Trojstva. Organizator je Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku u Mjesecu hrvatske knjige, a ideja je skupiti donacije za opremanje knjižnice.

"Cilj je akcije podizanje studentskog standarda, veća dostupnost sveučilišne literature Akademije i drugih sastavnica, kao i upoznavanje šire lokalne zajednice s nakladničkim projektima Akademije", rekla je u ozravnom javljanju u program Radio Osijeka jedna od organizatorica Marta Borić - Cvenić. Svi zainteresirani u prilici su za simboličnu donaciju od 5 kuna dobiti knjigu, udžbenik ili zbornik. Akcija traje od 10 do 13 sati, a u slučaju kiše seli se u predvorje ulaza u Rektorat.

U sklopu današnjeg programa Mjeseca hrvatskem knjige na UAOS igrana je predstava "Do koljena zlatne nožice, do lakata srebrne ručice, na svakoj vlasi svjetlucav biserčić" – lutkarska etida koju su izveli studenti treće godine Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pod mentorstvom Selene Andrić.
Otvara se i izložba studenata i profesora Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
Za večeras u 18 sati najavkljeno je predstavljanje knjige Hrvoja Mesića "Baštinska kultura u pamćenju grada". O izdanju govore Ivan Vidaković, Marijana Tomić, Helena Sablić Tomić, Nives Tomašević i Hrvoje Mesić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.