Hrvatski radio

Radio Osijek

Sajam poslova u Vukovaru

29.10.2013.

12:17

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo 6 tisuća građana Vukovara nema posao kao ni više od 20 tisuća građana Vukovarsko-srijemske županije. Na danas održanom Sajmu poslova možda će biti riješen barem mali dio tog problema.

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizirao je 6. sajam poslova, a na njemu se okupilo tridesetak tvrtki s područja grada te mnogobrojni nezaposleni Vukovarci koji su dijelili svoje životopise u nadi da će uskoro pronaći posao kakav žele. Predstojnica vukovarskog područnog ureda HZZ-a Jasna Kolar izjavila je kako je cilj sajma poslova uspostaviti odnose između tvrtki koje traže djelatnike i nezaposlenih osoba koje možda neće odmah dobiti posao, ali će svakako ući u informacijski sustav te imati prednost kada se ukaže prilika za zapošljavanje. Nezaposleni su mogli doznati kakav se profil djelatnika trenutačno traži, a na raspolaganju su im bile i brojne institucije za obrazovanje odraslih u slušaju da se pojavi potreba za stručnom prekvalifikacijom.

Nezaposlenima je ponuđeno i nekoliko predavanja na kojima su mogli doznati kakve novosti u zapošljavanju nudi Europska unija. 

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Danijela Stanković istaknula je nazaposlenost kao najveći problem Vukovara, ali i cijele države. Rekla je kako je sajam poslova jako dobra prilika nezaposlenima da pronađu posao ili barem dobiju korisne informacije kako do radnog mjesta ili kako se stručno usavršavati za nove potrebe poslodavaca. "Grad Vukovar ulaže velike napore u izgradnju komunalne infrastrukture kako bi se stvorili bolji uvjeti za poduzetnike, provode se besplatne edukacije za nezaposlene osobe, a gradonačelnik u sklopu svojih aktivnosti diljem Hrvatske potiče investitore da ulažu u Vukovar", rekla je dogradonačelnica Stanković te upozorila kako još uvijek postoje brojne birokratske prepreke za investicije koje otvaraju nova radna mjesta.  

 

Više o ovoj temi poslušajte u emisiji Tema dana Radio Osijeka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.