Hrvatski radio

Radio Osijek

Sajmovi SALORI i MOTOMOBIL na osječkom Pampasu

07.04.2017.

00:53

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na osječkom sajamskom prostoru Pampasu danas je otvoren 14. SALORI, Sajam lova ribolova i turizma, te 21. MOTOMOBIL, Sajam automobila i prateće industrije. Na 2000 četvornih metara zatvorenog i 3000 otvorenog sajamskog prostora predstavlja se 110 domaćih i inozemnih izlagača.

Sajamska priredba na Pampasu prigoda je za povećanje prihoda od lovnog i ribolovnog turizma, porast zapošljavanja u turističkoj djelatnosti, te povećanje potrošnje lokalnih poljoprivrednih, prehrambenih i ostalih proizvoda - istaknula je, među ostalim, u ime organizatora direktorica tvrtke Osječki sajam Nada Maglaić: "Sajamski prostor Pampas mjesto je okupljanja i susreta Županijskih lovačkih saveza, Županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova te turističke zajednice županije. U istom terminu organiziramo i 21. Motomobil, sajam automobila i prateće industrije, a na kojemu će se predstaviti našie regionalne auto kuće. Time Motomobil predstavlja prvorazredni događaj za brojne zaljubljenike u automobile, motore i sve ostalo što prati revijalna događanja, zanimljive prezentacije i premijere novih vozila te unosi dašak luksuza i ekstravagancije", napomenula je Maglaić.
Izlagači na sajmu imaju prigodu, da osim prodaje opreme za lov i ribolov, predstave svoj rad, a uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji će moći kušati najbolje fiš paprikaše, čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljenih kod najboljih majstora pripreme hrane u prirodi uz vina kontinentalnog porijekla, autohtone proizvode našeg podneblja jer će se u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održati državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Iz satince, od brojnih predavanja, prezentacija i predstavljanja, izdvajamo natjecanje u kuhanju čobanca Lovačkih društava u subotu od 9 sati, te 4. Državno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša u nedjelju prijepodne.
Sajamskim priredbama ove će se godine natjecanjima priključiti i Streljački savez Osječko-baranjske županije, tako da je predsjednik Građanskog streljačkog društva 1784 Zvonimir Kovačević za subotu i nedjelju od 9 sati najavio održavanje 1. kola Kupa Hrvatske u disciplini letećih meta Trap na kojima se očekuju nastopi naših olimpijaca Glasnovića i Cernogorza.
Dodajmo ovomu kako će svoj prostor na Sajmu imati i Policijska uprava Osječko - baranjska. Ulazak na sajam i parkiranje su besplatni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.