Hrvatski radio

Radio Osijek

Salapić predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije

30.01.2013.

13:49

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odluka o ostavci Zlatka Maksimovića iznenadila je vijećnike na 29. sjednici Skupštine koji su više od sata po klubovima dogovarali hoće li uopće na dnevni red uvrstiti izbor novoga predsjednika. Ipak je za novog predsjednika izabran Josip Salapić.

Vijećnici HSP-a nakon stanke napustili su skup, ali je većinom glasova odlučeno kako će izbor novog predsjednika biti tema sjednice. Zlatko Maksimović odbacio je nagađanja da je njegovoj odluci prethodio bilo kakav politički pritisak.

Novi predsjednik  Skupštine Osječko-baranjske županije od danas je Josip Salapić, odlučila je skupština.

U nastavku sjednice prihvaćeni su prijedlozi za pokretanje postupaka za promjenu Poslovnika Skupštine i Statuta Županije zbog usklađivanja s novim zakonskim propisima te Odluka o pokretanju postupka sanacije Opće županijske bolnice Našice. Ukupne obveze bolnice na kraju prošle godine iznosile su više od 14 milijuna i 700 tisuća kuna, a dospjele obveze bile su gotovo sedam milijuna kuna .Skupština je ocijenila da Županija nije u mogućnosti sanirati financijsko stanje. Župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako su gubici generirani sustavom financiranja zdravstva i da će bez njegove promjene i dalje nastajati.Na sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije prihvaćen je prijedlog Sporazuma o utvrđivanju financijskog i programskog okvira  za Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku od iduće do 2017. godine. Kazalište će u svakoj sezoni izvesti četiri premijerna dramska i tri premijerna glazbena programa te dva koncerta ,a Grad i Županija svake će godine osigurati 24 milijuna 774  kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.