Hrvatski radio

Radio Osijek

Salon i Knjižnica Akademije za umjetnost i kulturu

15.10.2019.

20:45

Autor: Radio Osijek / IF

Salon i Knjižnica Akademije za umjetnost i kulturu

Salon i Knjižnica Akademije za umjetnost i kulturu

Foto: - / -

U Tvrđi u zgradi Rektorata otvoren je Salon i Knjižnica Akademije za umjetnost i kulturu. Predstavljena je knjiga Roberta Raponje „Pisma studentima” i najavljen niz događanja, a već u srijedu otvara se izložba studenata i profesora Akademije.

Dnevni boravak za studente, profesore i sve građane Osijeka u kojem će se dobro osjećati i uživati u riječima, glazbi i likovnosti – tako novootvoreni prostor opisuje dekanica Helena Sablić Tomić. U zgradi Rektorata u Tvrđi smještena je knjižnica Akademije, a prostor će služiti za promocije i predstavljanja, koncerte i izložbe. Tako se već u srijedu u 12 sati otvara izložba studenata i profesora Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu.
Salon je otvoren promocijom knjige Roberta Raponje „Pisma studentima” u kojima ih profesor potiče na ostvarenje kreativne slobode. Na prvom semestru u 15 tjedana koliko profesor Raponja predaje glumu na Odsjeku za kazališnu umjetnost, napisao je po dva pisma tjedno i završno pismo prije ispita želeći ohrabriti i potaknuti studente da temeljitije, bolje i predanije studiraju, da se posvete jednom od najprivilegiranijih studija, studiju glume. Generacija kojoj su pisma pisana sada je na 5. godini, a pisma su ukoričena kako bi pomogla svim studentima na početku njihovog glumačkog oblikovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.