Hrvatski radio

Radio Osijek

Šamačka ulica zatvorena tri dana

26.06.2018.

08:53

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Djelatnici osječke komunalne tvrtke Unikom d.o.o. izvođači su radova na dijelu Šamačke i Ribarske ulice, koji su počeli jutros, a trebali bi završiti za tri dana. Riječ je o dovršenju dijela projekta obnove Šamačke i Strossmayerove ulice vrijednog oko 700 tisuća kuna.

Dovršetkom radova u Ribarskoj ulici, dijelu koji spaja Šamačku i Strossmayerovu ulicu, Osijek će dobiti sigurniju zonu za pješake i vozače. Prošireni i ograđeni dio Ribarske ulice usmjerit će pješake na jedini pješački prijelaz (bilo ih je dva) i time omogućiti bolji pregled vozačima na tom dijelu ceste, a pješacima da gotovo neprestano ostanu u zaštićenoj pješačkoj zoni koja se pruža od Trga Ante Starčevića. 

Završetkom radova u Ribarskoj ulici završit će i prva faza obnove prometnica i nogostupa u tom dijelu Osijeka. Druga je potpuni dovršetak nogostupa i biciklističke staze od Trga Ante Starčevića, Strossmayerovom do broja 23, a nakon toga i obnova tramvajske pruge i rasvjete.

"Danas se počelo sa skidanjem sloja asfalta, a nakon toga i asfaltiranjem te skidanjem i zamjenom poklopaca, i kanalizacijskih okana u dijelu Šamačke i Ribarske ulice. Radovi će trajati dva do tri dana, ovisno od vremenskih uvjeta. Na taj ćemo način ubrzati promet cestovnih vozila. Proširenje je završeno, ograde su postavljene i kada završimo ove radove, taj dio projekta obnove Ribarske i Strossmayerove je završen", rekao je Ivan Hausman, viši suradnik Odsjeka za promet Grada Osijeka.  

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.