Hrvatski radio

Radio Osijek

Samo jučer "ulovljeno" 150 prebrzih vozača

04.04.2019.

10:37

Autor: Davor Lončarić

javljanje radijskog reportera tijekom akcije

javljanje radijskog reportera tijekom akcije

Foto: - / -

Na području Policijske uprave osječko – baranjske akcija je provedena na 137 lokacija. Evidentirano je 147 prekršaja kretanja vozila nedozvoljenom brzinom, od čega su 123 prekršaja evidentirali policijski službenici, dok su 24 prekršaja zabilježile kamere za brzinu postavljene uz prometnice.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer su 24 sata policijski službenici provodili akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

U provođenje akcije uključeni su i građani tako što su pozvani da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina, kao i predstavnici medija koji su sudjelovali u nadzoru na određenim lokacijama. Od pristiglih oko 150 prijedloga građana, gotovo svi su uvršteni u lokacije za nadzor brzine. Akcija je provedena i na nekoliko dodatnih lokacija, određenih sukladno analizama i statističkim pokazateljima policijskih postaja.

Cilj akcije bio je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače te građane upoznati s načinom rada policijskih službenika prilikom nadzora brzine.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske akcija je provedena na 137 lokacija. Policijski službenici evidentirali su ukupno 147 prekršaja kretanja vozila nedozvoljenom brzinom, od čega su 123 prekršaja evidentirali policijski službenici, dok su 24 prekršaja zabilježila tehnička sredstva (automatske kamere za brzinu postavljene uz prometnice).

Ovakve akcije provodit će se i u buduće, uz prethodne najave, kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihovih i  života svih ostalih sudionika u prometu, ističe se u današnjem policijskom priopćenju.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.