Hrvatski radio

Radio Osijek

Šampion Gasta iz- Iloka

13.03.2013.

11:01

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Graševina vrhunska Iločkih podruma šampionsko vino sajma Gast održanog u Splitu. Osim šampionske titule za graševinu, još 3 zlatne i 1 srebrna diploma za vina Iločkih podruma

U sklopu eno-gastronomskog sajma GAST u Splitu, održano je 18. Međunarodno ocjenjivanje vina Dionizijana na kojem je  Graševina vrhunska Iločkih podruma ponijela titulu šampionskog vina u jakoj međunarodnoj konkurenciji.  Ova je nagrada posebno zanimljiva jer je po prvi put u kategoriji suhih vina pobijedila graševina, a ne vino sorte pošip.

Na ovogodišnjoj Dionizijani, uz šampionsku titulu za graševinu, Iločki su podrumi dobili još 3 zlatne diplome- za Chardonnay vrhunski 2011., Traminac vrhunski 2011.,  Traminac izborne berbe 2010. godine, te srebrnu diplomu za Traminac ledene berbe 2008.

Iločki podrumi su prošle godine bili proglašeni najnagrađivanijim hrvatskim podrumom prema podacima koje je skupilo međunarodno društvo vinskih kritičara i novinara, što je zasigurno veliko priznanje i nagrada za trud koji se svakodnevno ulaže u proizvodnju vina Iločkih podruma. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.