Hrvatski radio

Radio Osijek

Sanacija ratnog odlagališta otpada teče prema planu

17.09.2015.

17:57

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na sanaciji odlagališta neopasnog otpada Filipovica odvijaju se planiranom dinamikom - u to se danas na terenu uvjerio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Bivše ratno odlagalište potpuno bi trebalo biti sanirano do početka 2016. godine.

Do sada je izvedeno 70% planiranog, tako da Vrkić nije krio zadovoljstvo. Posebno je istaknuo važnost što će, nakon što bude ozelenjena, ta površina značajno podignuti kvalitetu života građana tog dijela grada. "Pored nove zelene površine koju će dobiti ovaj dio grada, stručne službe Grada Osijeka rade i na rješavanju pitanja prometnog koridora koji će povezati naselje Filipovica, točnije Bistričku ulicu (prolazeći ispod južne obilaznice ) s Ulicom Sv. L. B. Mandića i time, izjednačavanjem komunalnog standarda, omogućiti razvoj naselja Filipovica", naglasio je gradonačelnik.
Projekt je vrijedan gotovo devet i pol milijuna kuna i velikim dijelom financiran je iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda Europske unije. Europskim novcem pokriva se 85 posto troškova, dok je ostatak novca osigurao Dond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radovi na sanaciji Filipovice počeli su 20. ožujka ove godine, dok je završetak planiran za siječanj 2016. 
Radove izvodi vinkovačka tvrtka EURCO.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.