Hrvatski radio

Radio Osijek

Saniraju se štete od nevremena

05.02.2023.

13:15

Autor: Radio Osijek/KI/ Hina

Glavna osječka tržnica

Glavna osječka tržnica

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Tijekom jučerašnjeg nevremena prijavljena su oštećenja na 11 škola na području Osječko-baranjske županije, no nastava će se, unatoč tome, sutra uredno odvijati, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Galerija
Glavna osječka tržnica, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Glavna osječka tržnica, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekKBC Osijek, Foto: Osječko/baranjska županijaKBC Osijek, Foto: Osječko/baranjska županije

Načelnik Stožera dožupan Mato Lukić izjavio je novinarima kako je županijski centar 112 zaprimio preko 200 dojava, vezanih uz navrijeme koje je zahvatilo Županiju i olujni vjetar koji je na trenutke imao udare od preko 90 kilometara na sat. Dojave su se odnosile na nestanke električne energije, zapreke u cestovnom prometu, oštećenja krovova, kolnika i pješačkih staza. Alarmirane su sve žurne službe civilne zaštite, koje su izašle na teren i sanirale štetu tijekom samog nevremena, rekao je Lukić. Dodao je kako će se dio šteta koji se jučer nije mogao sanirati sinoć zbog mraka, sanirati danas i u ponedjeljak.


Osječki dogradonačelnik i načelnik gradskog Stožera CZ Dragan Vulin izvijestio je kako su pripadnici osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP) uklonili dio ploča s jučer oštećenog krova osječke glavne tržnice, koje su mogle ugroziti građane: "U ponedjeljak očekujemo završetak sanacije, pa otvoreni dio tržnice ni sutra neće raditi, a tržnica bi s radom trebala početi u utorak", rekao je Vulin i zahvalio svim žurnim službama koje su jučer cijeli dan bili na terenu, posebno osječkim vatrogascima, na intervenciji u osječkom Kliničkom bolničkom centru, kojom su spriječili da vjetar ne odnese krovove s nekih zgrada u krugu bolnice: "Prijavljeno je ukupno četiri oštećena automobila. Vatrogasci su imali 27 intervencija, a vjetar je na javne površine i prometnice srušio 10 stabala. Najvažnije je da tijekom jučerašnjeg nevremena nitko nije ozlijeđen, a štete su sanirane u najkraćem mogućem roku", kazao je dogradonačelnik Vulin.


Pomoćnik zapovjednika osječkog JPVP-a Davor Škarica rekao je novinarima kako su vatrogasci jučer imali problem na četiri objekta u osječkom KBC-u, ali su to, unatoč jakim udarima vjetra, uspješno sanirali: "Vjetar je počeo dizati limeni krov, a s obzirom na udare vjetre postojala je opasnost da bi lim mogao skinuti dijelove tvrde konstrukcije krova", pojasnio je Škarica.

Zamjenik župana OBŽ Mato Lukić

Pomoćnik zapovjednika JPVP Grada Osijeka Davor Škarica

Direktorica gradske tvrtke "Tržnica" d.o.o. Ivana Davidović

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera CZ Grada Osijeka Dragan Vulin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.