Hrvatski radio

Radio Osijek

Sanitarni čvor prilagođen korisnicima Udruge "Mogu"

10.01.2017.

13:58

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje „MOGU“ predstavila je uspješno završen projekt kojim su korisnici Udruge dobili sanitarni čvor prilagođen njihovim potrebama. Donacija dobrih ljudi u materijalu i radovima vrijedna je 100.000 kuna.

Udruga „MOGU“, otkako je otvorila svoja vrata, kontinuirano provodi aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Zahvaljujući dobrim ljudima koji su donirali 100 000 kuna izgrađen je sanitarni čvor prilagođen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, korisnicima udruge "Mogu". Do sada su imali kemijski toalet, a sada imaju dva sanitarna čvora i malu kuhinju. "Gotovo je nevjerojatno koliko ovakva ulaganja i vitalni projekt dovode do ostvarenja zadanih ciljeva", kaže voditeljica Udruge Marina Koprivnjak te pojašnjava kako je zbog nepostojanja kanalizacije trebalo kupiti vrlo skupu nepropusnu plastičnu septičku jamu koju je trebalo ukopati u zemlju. Tomu treba pridodati vodovodne, elektroinstalacijske i keramičarske radove uz sanitarije i sve ono što kuhinja treba imati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.