Hrvatski radio

Radio Osijek

Šarana jaja bojama grada

09.04.2022.

13:09

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Šarana jaja bojama grada

Šarana jaja bojama grada

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj "Šarana jaja bojama grada" i ove je godine održana u organizaciji Grada Osijeka. Cilj je predstavljanje bogatstva i raznolikosti korizmenih i uskrsnih običaja našeg kraja i nacionalnih manjina s područja grada i okolice. 

U današnjem programu sudjelovale su 3 udruge Ukrajinaca, a manifestaciju je posjetio predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Vladimir Ham.

"Ovo je tradicionalna manifestacija koju Grad Osijek organizira pred Cvjetnu nedjelju već dugi niz godina. Protekle dvije godine je zbog Covida izostala, ali s obzirom da smo grad u kojem žive 22 nacionalne manjine, doista jesmo najšareniji grad i to volimo pokazivati. Na štandovima nacionalne manjine i tradicijski obrti i zavičajna društva prikazuju svoje uskrsne običaje među kojima je gastro ponuda i pisanice. Drago nam je da je ukrajinska nacionalna manjina pronašla prostora za pjesmu i ples, u njihovom slučaju i molitvu pjevanu na pozornici kako bi upotpunili ovaj današnji trenutak," rekao je Vladimir Ham.


predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Vladimir Ham

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.