Hrvatski radio

Radio Osijek

Sastali se župan i načelnik Policijske uprave

05.10.2017.

13:28

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na poziv župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, jučer je održan sastanak župana s predstavnicima Policijske uprave Osječko-baranjske. Priopćenje sa sastanka stiglo- danas !

O dosadašnjem radu Policijske uprave, ali i planovima za budućnost govorili su načelnik Policijske uprave Ladislav Bece, voditelj Sektora za sigurnost cestovnog prometa Berislav Horvatić, načelnik Sektora kriminalističke policije Josip Adrić i načelnica Sektora za granicu Dubravka Vilhelm.

Načelnik Bece je istaknuo kako će u budućnosti osnažiti prevenciju i aktivnosti usmjerene prema edukaciji djelatnika Policije kao i prema građanima. „Represija koja se posljednjih godina provodila prema biciklistima zasigurno će se smanjiti, a promotivnim i edukativnim aktivnostima nastojat ćemo potaknuti svijest biciklista o tome da su oni kao sudionici u prometu znatno ranjiviji od vozača automobila te ih upoznati s ponašanjima koja će ih učiniti sigurnijim sudionicima u prometu“, rekao je Bece.

Istaknuli su i sve manji broj kaznenih djela razbojništva i krađe na području Osječko-baranjske županije te dodali kako je sigurnost građana naše županije na zavidnoj razini. Sektor granične policije intenzivno radi na pripremi schengenske evaluacije te ujedno granice županije kontrolira bez poteškoća.

„Drago mi je da su moja razmišljanja kao i razmišljanja ključnih ljudi naše Policijske uprave vrlo slična i siguran sam u buduću uspješnu suradnju. Edukacija i prevencija policajaca na terenu, ali i građana zasigurno će rezultirati pozitivnim pomacima. Građanima treba približiti rad policijskih djelatnika i smisao policije u društvu, a to se može postići boljom međusobnom komunikacijom“, rekao je nakon sastanka župan Anušić.

U Osječko-baranjskoj županiji djeluje i Županijsko vijeće za prevenciju kriminaliteta, a u budućnosti će se suradnja s Policijskom upravom intenzivirati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.