Hrvatski radio

Radio Osijek

Sastanak koordinacije gradonačelnika i načelnika s područja Županije

06.04.2018.

12:11

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

"Ovakav način komuniciranja izuzetno je dobar jer načelnici i gradonačelnici izravno komuniciraju s pročelnicima i službama te se upoznaju s novostima, zakonima i projektima koji dolaze", rekao je župan Ivan Anušić.

Jedna od važnijih tema je novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Sve jedinice lokalne samouprave su napravile programe i već 70 do 80 posto svih tadašnjih programa bio je u nekom obliku raspolaganja, rekla je pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu, Silva Vendling te dodala da jedinice lokalne samouprave imaju određenih problema.
"S obzirom da sada sam program sadrži drugu strukturu podataka nego prije, moraju imati podatke gdje se planira sustav navodnjavanja i gdje je izgrađen, kao i podatak koji je vezan za ekološku mrežu. Nadamo se da će naše jedinice lokalne samouprave uspjeti za tri mjeseca napraviti programe, rok je kratak, Županija mora dati svoje mišljenje a resorno Ministarstvo suglasnost.Mi ćemo požuriti sa svojim postupcima, ali sagledavajući ono što sve programi prema propisanoj dokumentaciji moraju sadržavati, nadamo se da će naše jedinice to napraviti u zadanom roku, naglasila je Wendling."
Razgovaralo se i o cikloturizmu. Pojavljuju se novi natječaji i fondovi vezani za izgradnju biciklističkih staza i cikloturizma, rekao je župan Ivan Anušić. 
"Radi se o programu Amazon of Europe koji je vrlo bitan, puno polažemo u to i u našoj strategiji cikloturizma i u svemu onome što smo do sada donosili, jer cikloturizam je jedna od ključnih preduvjeta za kvalitetnu turističku ponudu Osječko - baranjske županije,"istaknuo je župan Anušić.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.