Hrvatski radio

Radio Osijek

Sastanak Podunavskog sliva SEE URBAN

28.09.2018.

12:29

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

U sklopu EU projekta "SEE URBAN" u Osijeku je održan sastanak lokalnih i regionalnih vlasti Podunavskog sliva. Osnovna je tema poticanje regionalnog povezivanja s ciljem osnaživanja kapaciteta lokalnih organa i institucija koje se bave smanjenjem rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

SEE URBAN je projekt prvenstveno usmjeren na jačanje kapaciteta lokalnih organa i institucija koje se bave smanjenjem rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća i upravljanjem rizika u šest zemalja Jugoistočne Europe, kroz formalizaciju lokalne suradnje u području smanjenja rizika (na nivou gradova i općina, ali i regionalno i prekogranično).

U skladu sa tim, kroz projekt će se formirati SEE URBAN elektronska knjižnica za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća (SEE URBAN DRR knjižnica), koja će omogućiti unaprjeđenje znanja lokalnih stručnjaka u ovoj regiji. Uz to, sprovesti će se kampanje podizanja javne svijesti o lokalnim rizicima, što će imati pozitivne efekte na šire građanstvo, ali i na posebno osjetljive socio-ekonomske grupe. Konačno, uspostavljenje suradnje u području smanjenja rizika na lokalnom nivou će pozitivno utjecati na nacionalne platforme za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća i dovesti će do umrežavanja lokalnih aktera u ovom području na nivou cijele regije Jugoistočne Europe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.