Hrvatski radio

Radio Osijek

Sastanak sinodskog savjetovanja s predstavnicima medija

21.03.2022.

14:25

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Predstavnici medija

Predstavnici medija

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Sazivanjem Sinode o sinodalnosti Crkve papa Franjo pozvao je cijelu Crkvu - sve njezine članove ali i one koji to nisu, na međusobno osluškivanje te razlučivanje onoga što Duh Sveti danas govori Crkvi po našoj braći i sestrama. Ovaj je sinodski proces vrijeme dijaloga s ljudima iz svijeta ekonomije i znanosti, politike i kulture, umjetnosti i sporta, medija i društvenih inicijativa. 

Tema današnjeg susreta bila je Sastanak sinodskog savjetovanja s predstavnicima medija. Sinoda o sinodalnosti na koje nas je sve pozvao papa Franjo želi u svoj proces uključiti što je moguće veći broj ljudi, vjernika, onih koji su se udaljili od Crkve, ali i onih koji ne vjeruju.

Susretanjem s različitim skupinama unutar našega društva Crkva želi dobiti sveobuhvatnu sliku svijeta kako bi što adekvatnije mogla ispuniti svoje poslanje u današnjem svijetu. "Kroz pitanja i radni list, koji smo pripremili, želimo čuti iskustva predstavnika medija koja nosite o Crkvi i koja bi iskustva bili voljni s nama podijeliti", rekao je povjerenik za sinodsko savjetovanje, vlč. Pavao Mikulčić.

Hod u sinodalnosti potiče na donošenje pastoralnih odluka koje će, što je moguće jasnije, odražavati Božju volju, temeljeći ih na živome glasu Božjega naroda. Zbog toga, dok su svi kršteni osobito pozvani sudjelovati u sinodskom procesu, nitko - bez obzira na vjersku pripadnost - ne bi smio biti isključen iz mogućnosti dijeljenja vlastitih stavova i iskustava u mjeri u kojoj želi pomoći Crkvi na njezinome sinodskom putu traženja onoga što je dobro i istinito, rečeno je na današnjem susretu s medijima.


povjerenik, vlč. Pavao Mikulčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.