Hrvatski radio

Radio Osijek

Savjet OBŽ za kontinentalni turizam: "Ovo je pionirski posao!"

21.02.2018.

15:46

Autor: Marija Petrinović

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

U Feričancima je pod predsjedanjem zamjenika župana osječko- baranjskog Gorana Ivanovića sjednica Savjeta za razvoj kontinentalnog turizma okupila predstavnike javnog i privatnog sektora. Županijski Upravni odjel za kontinentalni turizam koji vodi dr.sc. Ivana Čandrlić-Dankoš izlazi na teren.

 Sjednica Savjeta u našem poznatom vinogorju, Starom podrumu u Feričancima i nedavni osnutak županijskog Upravnog djela za kontinentalni turizam svjedoče koliko je novoj županijskoj upravi važna ta grana gospodarstva i ostanak mladih, rekao je u razgovoru s novinarima zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović:

"Brendiranje će biti posao od nekoliko godina, riječ je uistinu o pionirskom poduhvatu nakon kojega bi turist iz Londona ili Japana znao što je Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem" - ustvrdio je Ivanović.

Svi su dijelovi Osječko-baranjske županije jednako važni i treba ih povezati u jednu turističku priču, istaknula je pročelnica novog županijskog Odjela za kontinentalni turizam dr.sc. Ivana Čandrlić Dankoš:

"U tom smislu Feričanci su bili prva destinacija i krećemo dalje, u obilazak terena da bi se zapravo pružila mogućnost turističkim zajednicama da prezentiraju ono što rade, da se izvuče ono što je najbolje iz svih ovih naših dijelova i da bi ostvarili sinergijski učinak, da bi vidjeli što je najbolje kod koga i da bi igrali na najjače igrače. Da bi se povezali, iz ovoga što imamo trenutno kreirali programe, a onda nakon što načinimo programe vidjeli što nam još nedostaje i razvijali nove turističke proizvode."

Pojasnila je kako se Osječko-baranjska županija na taj način priprema za sudjelovanje u Projektu Slavonija, koji među ostalim obuhvaća povezivanje pet županija na istoku Hrvatske, okupljenih u programima razvoja financiranim europskim novcem. 

Izlaganja o mogućnostima razvoja, planovima i programima na sjednici Savjeta za kontinentalni turizam u Feričancima okupila su predstavnike javnog i privatnog sektora: predstavnike Turističke zajednice u Osječko-baranjskoj županiji, čelnike lokalne uprave i samouprave, djelatnike u kulturi, čelnike Zračne luke Osijek i ostale gospodarstvenike s toga područja.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.