Hrvatski radio

Radio Osijek

ScArtLab-Centar za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti

23.03.2018.

12:08

Autor: Željko Kovačević

Izv. prof. dr. sc.Leo Rafolt (foto Ž. Kovačević)

Izv. prof. dr. sc.Leo Rafolt (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Centar za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti, pri novoj Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, funkcionirati će kao infrastrukturna i metodološka podrška svim umjetničkim i znanstveno - istraživačkim projektima akademije

Djelatnost Centra je dokumentaristička, projektana i inovativna, u smislu poboljšanja znanstvenog habitusa institucije u cjelini te projektnih zadataka njezinih članova, bilo u umjetničkim ili znanstveno-nastavnim zvanjima.

"Umjetnička akademija u Osijeku je u prijelaznoj fazi. Odjel za kulturologiju i Umjetnička akademija kroz nekih mjesec dana će postatit zajednička institucija koja će se zvati Akademija za umjetnost i kulturu. Ovaj centar je dobrodošla jedinica te buduće akademije koja će moći pratiti i umjetnička i znanstvena istraživanja." - rekla je u uvodu predstavljanja projekta, i njezinog trenutačnog voditelja, izv. prof. dr. sc. Lea Rafolta, Helana Sablić Tomić, dekanica Umjetničke akademije u Osijeku.

Izvanredni profesor Rafolt najavio je kako će djaltnošću Centra biti obuhvaćena mjesečna predavanja, tribine, izdavačka djelatnost, arhiviranje te periodišžne skupove na kojima će se interdisciplinarnim pristupom govoriti o znanosti i umjetnosti.

"Moram naglasiti kako je na reakreditaciji Umjetnička akademija u Osijeku prošla kao najbolja akademija u Hrvatskoj, bolje ocjenjena od brojnih drugih akademija. Ona ima aktivnu znanstvenu djelatnost, a među niz projekata su i brojni europski projekti što samo govori o ozbiljnosti rada te institucije." - rekao je izv. prof. dr. sc.Lea Rafolt.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.