Hrvatski radio

Radio Osijek

SDP iz Vukovara - Hrvatska u jednom dijelu nije uspjela...

15.01.2022.

13:32

Autor: HRT

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: Željko Kovačević / HRT

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u pratnji sa suradnicima položio je danas u povodu 24. godišnjice od mirne reintegracije i 30. godišnjice od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske vijenac podno Spomen križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru. Grbin se osvrnuo na povijesne datume i aktualnu situaciju posebice na popis stanovništva.


Rekavši kao je Vukovar pravo mjesto za podsjećanje na povijesne datume, 30. godišnjice od priznanja Republike Hrvatske i 24. godišnjice mirne reintegracije, Grbin je rekao i kako se nakon katastrofalnog rezultata popisa mora reći kako „...Hrvatska nije uspjela u jednom dijelu - nije uspjela osigurati da se svi građani u zemlji osjećaju dobro i da svi žive na način koji ih ne bi tjerao od kuća, kao i da svi mogu dostojanstveno živjeti od svojega rada". Grbin je rekao je i kako iz Vukovarsko-srijemske županije treba poručiti kako je posebna demografska politika i posebne demografske mjere, poput obećanja 200.000 kuna za povratnike - glupost!

"Postoji samo jedna ispravna demografska mjera, a to je voditi državu na ispravan način, i iznad svega, napraviti uređenu državu i društvo bez korupcije kao glavnog razloga zašto ljudi bježe iz Hrvatske", rekao je Grbin.

Galerija
Peđa Grbin, Foto: Željko Kovačević/HRT
Peđa Grbin, Foto: Željko Kovačević/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.