Hrvatski radio

Radio Osijek

SDP o programskim smjernicama za izbore

25.02.2020.

19:30

Autor: Radio Osijek / IF

SDP o programskim smjernicama za izbore

SDP o programskim smjernicama za izbore

Foto: - / -

SDP širom Hrvatske predstavlja svoj program "Ispiši budućnost" kojim se priprema za parlamentarne izbore. Večeras ga je u Osijeku predstavio predsjednik Davor Bernardić, istaknuvši da žele revitalizirati Slavoniju i Baranju i osloboditi Hrvatsku od korupcije.

Neposredno prije početka skupa u Hotelu Osijek čelnik SDP-a i predsjednici osječke i županijske podružnice obratili su se novinarima predstavljajući programske smjernice SDP-a za ovogodišnje izbore za Hrvatski sabor.

Želja im je da se građani aktivno uključe u kreiranje politike za njihovu budućnost, a posebno je to važno u Slavoniji i Baranji, kojoj treba vratiti dostojanstvo, život i ljude, poručio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Prošle godine SDP je predstavio plan "Slavonija 2030" kojim žele revitalizirati Slavoniju i Baranju, jer je nevjerojatno da regija na iznimnom geostrateškom položaju, koja ima plodnu zemlju i sve resurse za uspjeh, uz vrijedne i gostoljubive ljude, ne može naprijed. Razlog za to Bernardić vidi u "zarobljenosti u okove određenih političkih struktura koje joj ne daju da ide naprijed". Uspješni gradovi, poštena i odgovorna vlast jedino je rješenje za napredak, smatraju u SDP-u. Bernardić se osvrnuo na (ne)rad Hrvatskoga sabora koji zadnja dva tjedna ne može donositi zakone, na obezglavljenost državnog odvjetništva i nikad veću korupciju u zemlji koja je po tome i najgora u EU. Stoga je zadatak SDP-a, ističe predsjednik stranke, beskompromisno se boriti protiv korupcije i lopovluka koji uništava zemlju. Hrvatska je i po iskorištenosti europskih fondova zadnja pa planiraju "usmjeriti milijarde koje se sada slijevaju u privatne džepove interesnih pojedinaca u gospodarski rast, plaće i mirovine", kaže Bernardić. 

Poseban naglasak SDP će staviti i na istok Hrvatske - gospodarski, demografski i sociološki devastiranu regiju, istaknuo je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije Domagoj Hajduković. Naglasak je na nizu reformskih mjera koje bi Slavonce vratile Slavoniji kako bi u ovoj bogatoj regiji mogli živjeti od svoga rada. Hajduković je prozvao osječko-baranjskog župana Ivana Anušića (HDZ) kojem su predsjednička kampanja i unutarstranački izbori važniji od vođenja županije u kojoj su ga izabrali građani, a pokazuje to neodazivanjem na županijske skupštine što je primjer odnosa HDZ-a prema ovoj regiji. "SDP želi dati novu paradigmu, odgovorna i trasparentna vlast za građane jer oni biraju i zbog njih smo tu", zaključio je Hajduković.

SDP je uvijek bila stranka koja je slušala građane, poručio je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijek Boris Piližota pa je i program koji pripremaju za izbore osnova za pobjedu SDP-a i svih građana u Hrvatskoj. Osijek i druge jedinice lokalne i regionalne uprave u kojima je SDP na vlasti ili u vladajućoj koaliciji pokazuju pozitivan primjer razvoja, a isto tako i transparentnog obnašanja vlasti, bez korupcije i afera, zaključio je Piližota.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.