Hrvatski radio

Radio Osijek

SDP protiv zatvaranja Čepinske uoči blagdana

17.12.2021.

08:45

Autor: HRT Radio Osijek

Čepinska cesta

Čepinska cesta

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

Ono što je neshvatljivo, nelogično pa čak gotovo i neprihvatljivo je to da će se s radovima započeti upravo pred blagdane. Upravo pred Božić i Novu godinu kad su prometne gužve nesnošljive, kažu u SDP-u.

Osječki SDP, odnosno njegov novi predsjedik Milan Blagojević, uputili su priopćenje za javnost u povodu započetih radova i gradnje podvožnjaka ispod željezničke pruge u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, odnosno takozvane Čepinske ceste u Osijeku. 

Blagojević je prije svega napomenuo kako je prethodna gradska vlast potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju tog podvožnjaka čime su osigurana sredstva za ovaj projekt te da bez toga projekta ne bi ni bilo. Blagojević dodaje kako trenutačna gradska vlast "voli sebi pripisivati zasluge koje pripadaju prethodnoj gradskoj vlasti, a ni ovaj projekt nije iznimka". "S obzirom da je SDP bio dio prethodne vlasti, u čijem su mandatu i osigurana sredstva za ovaj projekt, naš stav je jasan – ovaj projekt je imao, ima i imat će našu punu potporu. To je neupitno." Međutim, osječki SDP unatoč tomu što pozdravlja početak gradnje podvožnjaka kritizira termin u kojem se to događa. "Radovi nisu počeli prije mjesec dana kako je najavljivano. To samo po sebi nije osobito strašno. To se događa. Ali ono što je neshvatljivo, nelogično pa čak gotovo i neprihvatljivo je to da će se s radovima započeti upravo pred blagdane. Upravo pred Božić i Novu godinu kad su prometne gužve nesnošljive. Gradska vlast sad zatvara najprometniji ulaz u grad kad je i ovaj ulaz u grad, ali i onaj na Vinkovačkoj, a pogotovo onaj kod Portanove, najviše opterećen prometom i time će prometne gužve dovesti do ruba izdržljivosti", stoji u priopćenju SDP-a.

Osječki SDP i predsjednik Milan Blagojević pozvali su gradonačelnika Osijeka Ivana Radića da zaustavi gradnju podvožnjaka i otvori promet na Čepinskoj dok ne prođu blagdanske gužve. Ako se moglo čekati mjesec dana, može se pričekati još dva tjedna, smatraju u SDP-u u kojem sumnjaju kako je ovo zimsko vrijeme uopće prikladno za početak velikih građevinskih radova. Gužve u prometu, Osijek

Gužve u prometu, Osijek

Foto: Milan Blagojević / SDP

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.