Hrvatski radio

Radio Osijek

SDP se i u Slavoniji priprema za parlamentarne izbore

11.02.2020.

18:26

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

U Osijeku su se sastali predsjednici županijskih organizacija SDP-a iz Slavonije s koordinatorima stranke za 4. i 5. izbornu jedinicu Domagojem Hajdukovićem i Vinkom Grgićem te glavnim tajnikom stranke Nikšom Vukasom.

Vukas je uoči sastanka izjavio kako će SDP na parlamentarnim izborima predstaviti program koji se bori protiv korupcije i rješava probleme u zdravstvu i pravosuđu, ali žele i razvoj poljoprivrede, odnosno stvaranje uvjeta da građani ne napuštaju istok Hrvatske. "Hrvatska, a osobito Slavonija, nemaju previše vremena za rasprave. Demografski podaci su alarmantni za čitavu Hrvatsku, a naročito za Slavoniju. Svekoliki uvjeti za život nužni su za ostanak i povratak u Slavoniji. Svi podaci govore kako ljudi iz Slavonije ne odlaze samo zbog ekonomskih razloga nego još više zbog općeg stanja beznađa i bezperspektivnosti. Za to se više ne može optuživati rat i ratna stradanja. Nužno je iskorjeniti korupciju i ljudima vratiti vjeru u sustav, a to je nemoguće bez reforme pravosuđa. Stoga SDP osobitu pažnju posvećuje upravo Slavoniji", izjavio je Nikša Vukas, glavni tajnik SDP-a, obraćajući se novinarima u Osijeku.

Koordinator SDP-a za 4. izbornu jedinicu Domagoj Hajduković izjavio je kako je aktualni HDZ-ov "Projekt za Slavoniju zapravo samo PR projekt, a istok Slavonije stalno nazaduje te da je demografski, socijalno i gospodarski devastirani dio Hrvatske". Želja je SDP-a to promijeniti i zato će u predizbornom programu i viziju te projektu Slavonija 2020-2030 staviti naglasak na razvoj ovog dijela Hrvatske. 

Kako je u Slavoniji moguće biti uspješan pokazao je Vinko Grgić, govoreći o primjeru Nove Gradiške u kojoj je na vlasti SDP. Smatra kako je moguće preslikati primjer toga grada na cijelu regiju, a naglasio je kako u Novoj Gradiški raste broj djece u dječjim vrtićima, uspješno se povlače sredstva iz europskih fondova, razvija se gospodarstvo i grad prednjači u otvaranju novih radnih mjesta na državnoj razini. "Želimo da Slavonija bude prepoznatljiva po politici koju vodimo u SDP-u te da u novom stranačkom programu budu predstavljene sve pozitivne stvari koje smo učinili u lokalnoj samoupravi", rekao je Grgić. 

 Poslušajte što su izjavili Domagoj Hajduković, Vinko Grgić i Nikša Vukas. 

SDP kordinacija

Galerija
foto: Davor Lončarić, Foto: -/-
foto: Davor Lončarić, Foto: -/-foto: Davor Lončarić, Foto: -/-foto: Davor Lončarić, Foto: -/-foto: Davor Lončarić, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.