Hrvatski radio

Radio Osijek

Šećeranski most: završetak gorke priče?

20.07.2015.

11:55

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vandalsko divljanje ovoga je puta Grad Osijek stajalo 30 tisuća kuna. Popravljeno je dizalo kojim se koriste najranjivije skupine građana u osječkom prometu.

Obnovljenim dizalom uz nathodnik "Šećeranski most" prvi se prevezao zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham. U razgovoru s novinarima podsjetio je kako se tim dizalom koriste najugroženije skupine građana u osječkom prometu - obitelji s malom djecom, Osječani treće životne dobi i invalidi. Vandalima, koji su ga do sada puno puta pokvarili, poručio je: "Ovo je posljednji put. Ukoliko se iznova popravljeno dizalo još jednom nađe na poprištu divljanja, Grad će biti primoran tražiti drugo rješenje jer u Proračunu nema novca. Trideset tisuća kuna, koliko je samo ovaj popravak stajao, moglo se puno pametnije potrošiti."

Novi "šećeranski most", kako se zbog svog položaja pokraj osječke Tvornice šećera popularno zove pješački most preko željezničke pruge u Donjem gradu, sagrađen je 2009. godine na mjestu dotadašnjeg, staroga mosta. Radovi su stajali 4,5 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.