Hrvatski radio

Radio Osijek

Sedam igrača NK Osijeka pozitivno na koronavirus

22.10.2020.

16:06

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Krunoslav Inhof

Foto: HRT/Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Koronavirus i dalje remeti raspored prvenstva Hrvatske nogometne lige - nakon što su zbog zaraženih igraća odgođene utakmice Lokomotive, zatim i Gorice danas je potvrđeno da neće biti ni utakmice Istra 1961-Osijek, jer sedam igrača Bijelo-plavih ima pozitivan nalaz.

Susret se trebao igrati u subotu, 24. listopada u Puli.
Nogometni klub Osijek na svojim je službenim mrežnim stranicama objavio: 
"Voljeli bismo, dakako, da je drugačije, ali ipak ne donosimo lijepe vijesti ovoga četvrtka iz Gradskog vrta. Naime, novim je testiranjem, već drugim ovoga tjedna, utvrđeno kako su još šestorica igrača NK Osijek pozitivna na koronavirus, što je uz jednog zaraženog od utorka brojka od ukupno sedam osječkih nogometaša koji imaju pozitivan nalaz! Stoga je naš prvoligaš, na osnovu uputa nadležnog epidemiologa, odmah kontaktirao povjerenika za natjecanje HT Prve lige kako bi, uslijed novonastale situacije, zatražio odgodu predstojeće prvenstvene utakmice s Istrom 1961 u Puli. Josip Brezni donio je očekivanu i jedinu logičnu odluku te uvažio razloge zbog kojih Osječani ne mogu u petak krenuti za Pulu.
Slijedi propisana samoizolacija
Poznati su Pravilnik o natjecanju i važeće propozicije što se tiče pandemije Covid-19, tako da se ni treća utakmica 9. kola državnog prvenstva neće odigrati. Prethodno su, naime, već odgođeni ogledi Lokomotive i Hajduka te Gorice i Rijeke. Novi termin susreta između Istre 1961 i Osijeka bit će određen naknadno, kao i onaj iz prošlog kola kada smo trebali igrati kod kuće s Lokomotivom. Bitno je istaknuti da su Bijelo-plavi cijeloga tjedna trenirali bez korištenja svlačionica i u koordinaciji s odgovornima u županijskom Zavodu za javno zdravstvo, a i na prostoru cijeloga stadiona su već otprije utvrđena pravila ponašanja u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite. Kod zaraženih igrača su primjećeni neki blaži simptomi ili ih pojedinci uopće i nisu osjetili, ali su unatoč tomu pozitivni. Slijedi im, stoga, propisano vrijeme samoizolacije nakon čega će se ponovno testirati i vjerujemo bez problema vratiti svojim profesionalnim obvezama u Nogometnom klubu Osijek. Svima im želimo brz i uspješan oporavak!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.